Jolanda Dijkman Huidcoach

jolanda_dijkman_behandeling

Adéna IPL pijnloos ontharen

Jolanda Dijkman was één van de eerste huidcoaches die de IPL behandeling toepaste. Zij heeft een aantal jaren ervaring en is aangesloten bij ANBOS. De Adéna kan donkere haren behandelen op elk gewenst lichaamsgebied. Het is het enige IPL apparaat dat dikke grijze, blonde en witte haren kan behandelen.

“Voor altijd glad wie wil dat niet?”

behandeling IPL ontharen, pijnloos en snel

Intense Pulsed Light Technology (IPL) is een veilige manier van definitief ontharen die gebruik maakt van licht. Een lichtflits wordt omgezet in warmte en komt via het pigment in de haarwortel. Deze wordt door de warmte vernietigd en de haar kan op die plaats niet meer terugkomen. Haren groeien in verschillende fasen. Daarom zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig.

Alleen de haren die in de zogenaamde groei fase zitten kunnen definitief vernietigd worden. Dus u moet een aantal keren terugkomen om al die haren te kunnen verwijderen.

Het totale aantal behandelingen kan per individu verschillen omdat dit afhankelijk is van lichamelijke factoren zoals bijv. de hormoonhuishouding.

Nooit meer hars, scheerzeep of ontharingscrème

De afkorting IPL staat voor ‘Intense Pulsed Light’, ook wel foto-epilatie of flitsen genoemd. Het is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel.

Adéna IPL behandeling en resultaten

De behandeling geeft het beste resultaat indien de huid niet te bruin is, dus je mag 2 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank gaan. Ook na de behandeling is het beter een aantal dagen uit de zon blijven of een goede sunblocker te gebruiken. De haren mogen een maand voor de behandeling niet meer geharst of geëpileerd worden, alleen scheren of knippen tijdens de ontharingskuur is toegestaan.

Het najaar is de perfecte periode om te starten. Na circa een behandeling of 5 kun je de eerste resultaten zien. De gemiddelde tijd tussen de behandelingen gaat steeds langer worden, omdat haren niet meer zo snel terug groeien.

Tijdens de IPL behandelingen wordt de huid steeds zachter en mooier. Na enkele IPL behandelingen worden de haren steeds dunner en zwakker.

Adena IPL huidverbetering

Het Adéna IPL apparaat behandelt ook couperose en hyperpigmentatie van de huid met het speciale skinrejuvenation handstuk, voor gelaat en lichaam.

Het hele scala aan afwijkingen die behandelt worden met de Adéna IPL omvatten:

  • Bloedvatafwijkingen zoals algehele roodheid, couperose, rosacea, spinnavea en kleine oppervlakkige adertjes op de benen (berkenrijs)
  • Pigmentafwijkingen zoals sproeten, ouderdomsvlekken en zwangerschapsmasker
  • Collageenafwijkingen zoals kleine rimpels en lijntjes en algehele verslapping van de huid
  • Talgklierafwijkingen zoals acne, verwijde poriën en littekenweefsel.